77

Nieuwe drempels Sluiskade veroorzaken ongelukken

**Update 04-12-2020: De gemeente meldt dat de zes claims van slachtoffers zijn afgewezen door de verzekeraar, omdat de gemeente niet aansprakelijk zou zijn. 

Racen over de Sluiskade in Almere Haven is er niet meer bij. De gemeente heeft er nieuwe drempels laten aanleggen. De drempels zorgen echter wel voor ongelukken, zo meldt HV-Almere. Voor fietsers blijken de obstakels gevaarlijk te zijn.

Hardrijders

Al tijden ervaren ondernemers aan de Sluiskade overlast door hard rijdende auto’s en fietsers. Ook wielrenners scheuren al jaren over de kade. De weg loopt rakelings langs de terrassen. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties voor klanten en bedienend personeel.

Waarschuwing

Ondanks de waarschuwing door middel van borden, vielen er gisteren diverse fietsers. Er staan waarschuwingsborden bij de witgeschilderde drempels. Vooral wielrenners lijken de borden en drempels over het hoofd te zien. Rond 09.30 uur viel de eerste gewonde. Rond 10.15 uur viel de tweede gewonde. Om 12.00 uur ging het opnieuw fout en om 13.15 uur kwam er opnieuw een fietser op de straat terecht. Daarbij werd medische hulp ingezet.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant