51

Meldpunt kwetsbare kinderen gaat van start

Het meldpunt voor kwetsbare kinderen gaat van start. Bij het meldpunt kunnen Almeerders terecht voor ondersteuning op het gebied van onderwijs. Het meldpunt is een initiatief van de politieke partij NIDA Almere. De partij vraagt al langere tijd aandacht voor schoolgaande kinderen en jongeren uit arme gezinnen die niet de beschikking hebben over de nodige digitale hulpmiddelen om optimaal te kunnen meedoen aan onderwijs op afstand tijdens de coronacrisis.

Tweedeling

Eerder waarschuwde de partij meerdere malen voor een tweedeling in het Almeerse onderwijs. Het meldpunt moet ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen het onderwijs krijgen waar ze recht op hebben en de juiste hulp en ondersteuning krijgen. “Zo’n meldpunt hebben we al in maart van dit jaar aan het college voorgesteld”, schrijft NIDA-raadslid en fractievoorzitter. Hassan Buyatui. “Wethouder Onderwijs wilde er niets van weten en legde de eindverantwoordelijkheid van meedoen volledig in handen van schoolbesturen neer. Dit is natuurlijk onacceptabel. Het college is net zo verantwoordelijk, vinden we”.

Meer armoede

“Met de uitbraak van het coronavirus is de armoede alleen maar toegenomen”, aldus Buyatui. “Dat zien we bij noodhulp stichtingen zoals voedselloket Almere. We verwachten daarom veel problemen. Ouders en of verzorgers kunnen contact opnemen met ons meldpunt als ze zich zorgen maken om een kind die om de een of andere reden niet goed kan meedoen met het volgen van onderwijs”.

De link naar het meldpunt kwetsbare kinderen van NIDA Almere is hier te vinden.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant