Weekoverzicht: Petities, illegaal gokken en besmette lucht

Deze week in het 1Almere Weekoverzicht: petities over gebouw De Voetnoot en Jeugdland, arrestaties voor illegaal gokken en slechte lucht in klaslokalen.

Foto van de week

Een grote verrassing voor Badminton Vereniging Almere. Onlangs werd de club verrast met de eenmalige extra bijdrage van 2.000 euro.

Badminton Vereniging Almere ontvangt 2.000 euro extra van VriendenLoterij

Badminton Vereniging Almere ontvangt een eenmalige extra bijdrage van 2.000 euro van de VriendenLoterij. Foto door: Tjarko Hazewinkel.

Petities

Ondernemers in het centrum van Almere zijn een petitie gestart tegen de sloop van gebouw De Voetnoot.

Petitie tegen sloop gebouw De Voetnoot

En nog een petitie afgelopen week. Als gevolg van bezuinigingen zullen de locaties van Jeugdland in Almere minder vaak open zijn. Dat blijkt uit een mededeling van De Schoor. Ouders zijn het er niet mee eens en zijn een petitie gestart.

Almeerse ouders: ”Niet minder buitenspelen op Jeugdland”

Steekpartij in centrum

Voor het steekincident in de Klokkeluiderstraat is een verdachte aangehouden. Het incident gebeurde woensdagmiddag 5 augustus vlakbij de Bottelaarspassage in het centrum. De man, een 21-jarige inwoner van Almere, werd later op de dag aangehouden en ingesloten.

Verdachte aangehouden voor neersteken man

Overval

Zondagavond is de Albert Heijn aan het ‘s-Hertogenboschplein in de Stedenwijk overvallen. De overvallers zijn inmiddels aangehouden door de politie.

Overval op supermarkt Stedenwijk; overvallers snel in kraag gevat

Besmette lucht

D66 Almere heeft vragen gesteld over de ventilatie in gemeentelijk vastgoed zoals scholen. Ventilatie in gebouwen is op dit moment een actueel issue. Deskundigen stellen in het AD dat de ventilatie in scholen onder de maat is. De verbeteringen aan ventilatiesystemen moeten zo snel mogelijk worden doorgevoerd. Vooral omdat over 2 weken de eerste middelbare scholen weer volledig opengaan en het aantal coronabesmettingen oploopt.

D66 Almere wil duidelijkheid over ventilatie in schoolgebouwen

Geen subsidie

Alleen het 2turvenhoog-festival in Almere krijgt subsidie van het Fonds Podiumkunsten. Andere theatergezelschappen en muziekensembles in Flevoland komen bijna allemaal niet in aanmerking voor een meerjarige subsidie.

2turvenhoog-festival krijgt subsidie Fonds Podiumkunsten

“De ruggengraat van onze podiumkunsten: de gezelschappen Vis à Vis en Suburbia worden niet gehonoreerd. Ook nieuwe aanvragers Gouden Haas, Black Pencil en Apollo Ensemble worden niet gehonoreerd”, meldt de gemeente Almere. Uit tekst en uitleg van het Fonds Podiumkunsten blijkt dat regionale spreiding en de functie van gezelschappen in de regio van het fonds geen hoge prioriteit hebben gekregen.

”Basis onder culturele infrastructuur podiumkunsten dreigt weg te vallen”

Diversiteitsdag

NIDA Almere wil dat er voortaan een Diversiteitsdag wordt georganiseerd in de stad. De partij heeft deze week schriftelijke vragen gesteld.

“Almere moet een Diversiteitsdag organiseren”

Illegaal gokken

Een man uit Almere is samen met elf andere verdachten aangehouden. De mannen in de leeftijd van 24 tot en met 52 jaar zijn aangehouden voor illegaal gokken.

Almeerder aangehouden voor illegaal gokken

Baby geboren

De Almeerse rabbijn Moshe Stiefel en zijn vrouw zijn opnieuw grootouders geworden. “Met vreugde en dankbaarheid willen we aankondigen dat onze dochter en schoonzoon, Osher en Shterna Sara Kluwgant, dinsdagochtend gezegend zijn met de geboorte van een jongetje”, zo meldt de rabbijn.

Almeerse rabbijn en vrouw opnieuw grootouders geworden

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.