55

Elburgerbrug vanaf 31 augustus dicht vanwege werkzaamheden

Voor vakantiegangers en andere reizigers handig om te weten: de Elburgerbrug tussen Flevoland en Gelderland gaat vanaf 31 augustus dicht. Dat meldt de Provincie Flevoland.

Omleiding

“Tijdens de werkzaamheden is de Elburgerbrug afgesloten voor al het wegverkeer”, zo wordt gemeld. “Er zijn twee omleidingsroutes beschikbaar voor het (vracht)autoverkeer. De noordelijke route loopt vanuit Flevoland via Kampen/Wezep (N50/A28/N309) naar Elburg; de zuidelijke route loopt via Harderwijk/Nunspeet (N302/A28/N310) naar Elburg (en vice versa). De omleidingsroutes staan met borden aangegeven. Fietsers en bromfietsers kunnen de brug, in beide richtingen, oversteken via het fietspad aan de westzijde (Harderwijkse kant) van de brug”.

Werkzaamheden

De losliggende asfaltlaag wordt volledig verwijderd en opnieuw aangebracht. In de zomer van 2018 is het asfalt op de aanbruggen, de delen aan beide kanten van het brugval, voorzien van nieuw asfalt Bij recente controles is gebleken dat het asfalt vrijwel los van de betonnen ondergrond ligt.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant