57

Discriminatie op de arbeidsmarkt; Tijd voor een antidiscriminatiebeleid?

Ruim de helft van de Nederlanders wordt gediscrimineerd op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een onderzoek van Motivaction in opdracht van de Nationale Vacaturebank en Intermediair. Ook in Almere bestaat deze vorm van discriminatie. Toch ontbreekt er een antidiscriminatiebeleid. NIDA Almere wil spoedig weten of het bestrijden en tegengaan van discriminatie in Almere al dan niet tot de prioriteiten van het college van burgemeester en wethouders behoort. De partij heeft daarom schriftelijke vragen ingediend. De partij ziet graag dat er een antidiscriminatiebeleid komt.

Coalitieakkoord

In het coalitieakkoord staat: “Wij gaan discriminatie tegen en bevorderen diversiteit. Iedereen moet dezelfde kansen krijgen, of het nu gaat om onderwijs, religie, werk, wonen of vrijetijdsbesteding. Het gaat niet om achtergrond, maar om de toekomst.” NIDA-raadslid en fractievoorzitter, Hassan Buyatui vertelt: “Het tegengaan van discriminatie gaat eigenlijk gepaard met de bevordering van diversiteit en inclusiviteit. Het college zou de raad uiterlijk het eerste kwartaal 2020 consulteren over de Diversiteitsagenda. In de Diversiteitsagenda zouden speerpunten gedefinieerd worden voor de bestrijding van discriminatie in Almere. Dit proces heeft helaas vertraging opgelopen”.

Artikel 1

Buyatui maakt zich al heel lang hard voor dit onderwerp: “De reden waarom we ons zorgen maken om discriminatie is omdat we simpelweg vinden dat de Grondwet gehandhaafd dient te worden. Artikel 1 van onze Grondwet is namelijk glashelder over discriminatie: het is verboden.”

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant