**Update 11-08-2020: Inmiddels meldt de Omgevingsdienst dat er geen blauwalg meer zit in het water bij het Stedenwijkstrand**

De Omgevingsdienst Flevoland en Gooi & Vechtstreek waarschuwt voor blauwalg in het water bij het Stedenwijkstrand. Er is mogelijk kans op huidirritatie en maag-/darmklachten als er gezwommen wordt in het water. Daarom wordt dit afgeraden.

Ziek

Van zwemmen in water met blauwalg kun je ziek worden. “Zwemmen in water waar blauwalg aanwezig is, kan klachten geven zoals huid- en oogirritatie, diarree en braken. Het strand en het water blijven toegankelijk maar zwemmen is op eigen risico”, schrijft de Omgevingsdienst.

Foto

Kaart met waarschuwing bij Almeerderstrand. Foto door: Zwemwater.nl. Voor meer informatie en de actuele meldingen kunt u terecht op www.zwemwater.nl.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

 

Comments are closed.