48

Almeerse ouders: ”Niet minder buitenspelen op Jeugdland”

Als gevolg van bezuinigingen zullen de locaties van Jeugdland in Almere minder vaak open zijn. Dat blijkt uit een mededeling van De Schoor. Ouders zijn het er niet mee eens en zijn een petitie gestart.

Twee dagen

“Er is ons door De Schoor medegedeeld dat de Jeugdlanden als gevolg van bezuinigingen nog maar twee dagen open mogen voor de Almeerse kinderen”, aldus de ouders. Jeugdland is een kinderbouwspeelplaats waar kinderen van 4 t/m 14 jaar kunnen spelen, skelteren, hutten bouwen.

Sluiten

“We willen Jeugdland niet sluiten dus de enige mogelijkheid was om het een beetje minder open te doen”, directeur van De Schoor Gerard Boekhoff tegen de regionale omroep. Jeugdland krijgt via De Schoor een subsidie van de gemeente. Door bezuinigingen van de gemeente op De Schoor is het niet mogelijk om vaker open te zijn. “Dat vinden we zelf nog vervelender dan iedereen”, aldus Boekhoff.

Petitie

De petitie is al bijna 800 keer ondertekend. De petitie is online te vinden op petities.nl.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant