76

Muziekfestival Growing Music Oosterwold gaat door

“Een muziekfestival in coronatijd? Zeker, dat kan. Sterker nog, misschien moet het wel, juist in deze tijd”, schrijven de organisatoren van het festival. “En misschien wordt Growing Music 2020 nog wel beter, want de tweede editie bevat een viertal concerten met dezelfde diversiteit én een extra inbreng van musici uit Oosterwold en omstreken”.

Zondag 30 augustus

Op zondag 30 augustus 2020 om 15.00 uur vindt The Bigger Picture Show plaats van beeldend kunstenaar Robert Smit. Het evenement is te vinden op Stadsboerderij Vliervelden. “Op verzoek van Smit schreef componist Egon Kracht een muzikale reflectie met een breed palet aan emoties, theatraliteit, absurdisme en muziekstijlen”, aldus de organisatie. De Stadsboerderij doet dienst als concertzaal.

Zondag 6 september

Op zondag 6 september 2020 vindt om 15.00 uur Calefax plaats op Stadwijngaard Auguste aan de Comteweg 89. “Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen: al meer dan drie decennia houden ze in binnen– en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en een frisse podiumpresentatie”.

Zondag 13 september

Op zondag 13 september 2020 vindt om 15.00 uur Het FlevoEnsemble plaats. “Het FlevoEnsemble is een heel bijzonder initiatief van Growing Music om de muzikale krachten te bundelen van professionele musici uit Oosterwold en omstreken”, aldus de organisatie. Ook fluitiste Berdien Stenberg doet mee aan Het FlevoEnsemble. “Op 13 september musiceer ik in een ensemble tijdens het Growing Music Festival. De 2e editie van een geweldig leuk muziek festival in Oosterwold”, vertelt Stenberg. “Het betreft een middag voorstelling en het concert wordt gegeven in de kapschuur van de schitterende boerderij De Fliervelden”.

Zondag 20 september

Op zondag 20 september 2020 om 15.00 uur is er het ‘Nieuw Amsterdams Peil’ aan de Emmanuel Levinaslaan, nr. 72. “Nieuw Amsterdams Peil is een groep van geestverwante en bevriende musici die de diversiteit en rijkdom van de kamermuziek, van componisten en van uiteenlopende muziekstromingen wil laten zien. De nadruk ligt daarbij op 20ste-eeuws repertoire”.

Tickets

“Growing Music wil kwaliteit combineren met laagdrempeligheid, maar niet ten koste van de musici. Fair-pay voor de uitvoerende kunstenaars is het uitgangspunt”, aldus de organisatie. Meer informatie over het festival en de tickets is te vinden op de speciale website van het Growing Music Festival Oosterwold.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant