66

Kookstudio De Laurier introduceert ‘De Keuken van de Zuiderzee in een Box’

Het Almeerderstrand is vanaf volgende week woensdag 12 augustus weer de plek waar de openlucht theatervoorstelling ROBOT van Vis à Vis wordt opgevoerd. Voor het derde jaar neemt Zoë Verloop (56) van Kookstudio De Laurier de catering voor haar rekening. In plaats van het gebruikelijke buffet ontvangen de gasten een box, voor de gelegenheid omgedoopt tot ROBOX, gevuld met voornamelijk producten uit Flevoland. Daarmee introduceert De Laurier‘De keuken van de Zuiderzee’.

Menu

Voor het diner bij de voorstelling ROBOT kookt het team van kookstudio De Laurier, elke dag ‘De keuken van de Zuiderzee’ met verse variërende producten van lokale leveranciers. Op het menu staat rundvlees, gevogelte, vegetarisch, gluten- en lactose vrij of plantaardig. Er is een speciaal menu voor kinderen tot 12 jaar (€12)en ook voor de jongeren (13 tot 18 jaar) wordt iets speciaals gekookt (€15). Het 5-gangen menu in een box (€19) dient van tevoren besteld te worden en kan voor of na de voorstelling op het ruim opgezette terrein opgehaald en -gegeten worden.Bij minder mooi weer is er het sfeervolle en energie neutrale restaurant. De Rode Haring, ingericht door de decorbouwers van Vis à Vis.

Lokale producten

Lang voordat ‘lokaal’, ‘bewust’ en ‘duurzaam’ mainstream werden, werkte Verloop in haar onderneming al op die manier. Ruim dertig jaar geleden richtte zij in Amsterdam De Laurier op.Ook voor deze editie zocht de cateraar lokale leveranciers.Zo komt het Zwolse rundvlees voor de stoof van Hoeve Vredeveld en de boerderij kip van Polderkip. Gerechten worden op smaak gebracht met rommelkruid, een mengsel van kruiden en specerijen van de restanten die achterbleven in specerijzakken gebruikt in de VOC-handel.De box zelf is biologisch afbreekbaar en daarmee composteerbaar.

De Laurier

Zoë Verloop startte in de Amsterdamse Jordaan De Laurier, een kookschool annex bedrijf voor catering op locatie bij onder andere backstage festivals, tv- en theaterproducties en zij had haar eigen foodtruck. Als pionier op het vlak van duurzaamheid koopt zij sinds decennia in bij lokale producenten. Zo is het altijd duidelijk waar de verse ingrediënten voor haar menu’s vandaan komen. Bovendien gebeurt het koken zelf zo milieubewust en energiezuinig als mogelijk.De Laurier is er groot mee geworden. www.delaurier.nl.

Foto

ROBOT van Vis à Vis. Foto: Aangeleverd (uit archief).

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant