60

Almeerder aangehouden voor illegaal gokken

Een man uit Almere is samen met elf andere verdachten aangehouden. De mannen in de leeftijd van 24 tot en met 52 jaar zijn aangehouden voor illegaal gokken. De inval vond plaats in de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 augustus naar aanleiding van een verdachte situatie. In het pand in Houten bij Utrecht zaten twaalf mannen die illegaal aan het gokken waren.

Coronaboete

De mannen werden aangehouden en later heengezonden met een afdoening van het Openbaar Ministerie en een boete van 195 euro voor het overtreden van de 1,5 meter-coronamaatregel. De verdachten komen uit Utrecht, Almere, Haarlem, Heerhugowaard, Heemskerk, Enkhuizen en Nijmegen. De politie heeft ook 10.000 euro cash in beslag genomen.

Ondermijning

Er zou sprake zijn geweest van vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. Dat wordt ook wel ondermijning genoemd. Het gaat bij ondermijning meestal om fraude, witwassen, georganiseerde hennepteelt, heling, mensenhandel en andere vormen van criminaliteit. Kortom, activiteiten waardoor de maatschappij verzwakt en ontwricht. “We kunnen dit probleem alleen in gezamenlijkheid aanpakken. Dus samen met overheden, private partijen en burgers”, aldus de politie. “Heeft u het gevoel dat er iets niet klopt? Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Bel dan 0800 -7000”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant