Badminton Vereniging Almere ontvangt 2.000 euro extra van VriendenLoterij

Deel dit artikel

Een grote verrassing voor Badminton Vereniging Almere. De club is één van de succesvolste deelnemers van de Nationale Belmaanden van de VriendenLoterij in juni. Onlangs werd de club verrast met de eenmalige extra bijdrage van 2.000 euro. Tijdens de uitreiking is rekening gehouden met de regels van het RIVM rondom Covid-19. Badminton Vereniging Almere gaat het geld gebruiken om de begroting weer rond te krijgen.

Minder sponsoren

Arjan Rodenburg, bestuurslid bij Badminton Vereniging Almere: “We zijn superblij! Door de Coronacrisis zijn we verschillende sponsoren kwijtgeraakt. Met deze extra bijdrage kunnen we de begroting toch rondkrijgen en hoeven onze leden geen hogere contributie te gaan betalen.”

Belmaanden 2020

Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs, verenigingen en stichtingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Het doel van de actie is om geld in te zamelen om een specifiek doel of clubproject te realiseren. Minimaal 40% van ieder verkocht lot komt ten goede aan het clubproject.

De belactie van Badminton Vereniging Almere leverde de club maar liefst 62 loten op. Daarmee scoorde de club in juni de tweede plaats. Als de 62 loten een jaar lang actief blijven, dan kan Badminton Vereniging Almere nog eens ruim 4.800 euro besteden aan de club.

In totaal werd er in de maand juni 8.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs, verenigingen en stichtingen. Met dit bedrag kunnen zij net zoals Badminton Vereniging Almere een project verwezenlijken voor hun eigen club of vereniging.

Financiële steun

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting, zoals de lokale voetbalclub, te steunen. Clubs, verenigingen en stichtingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Foto

Badminton Vereniging Almere ontvangt een eenmalige extra bijdrage van 2.000 euro van de VriendenLoterij. Foto door: Tjarko Hazewinkel.

**Ingezonden artikel**

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Laat een reactie achter