Ondernemers in het centrum van Almere zijn een petitie gestart tegen de sloop van gebouw De Voetnoot. Het gebouw staat naast het Stadhuis. De petitie is inmiddels ruim 300 keer ondertekend.

Nieuwbouw

“Culturele broedplaats De Voetnoot dreigt op verzoek van het college gesloopt te worden om plaats te maken voor een hoofdvestiging van Hogeschool Windesheim. Met deze petitie roepen wij alle Almeerders, gemeenteraadsleden én de wethouder van Cultuur op om sloop van De Voetnoot te voorkomen”, aldus de initiatiefnemers van de petitie.

Cultuur

De ondernemers willen juist dat er verder wordt geïnvesteerd in het gebouw De Voetnoot. “We roepen de gemeente Almere op om gezamenlijk dit gebouw te transformeren van culturele broedplaats naar dé culturele hotspot van Almere Stad. Waar voor iedere Almeerder elke week van alles te beleven is op het gebied van kunst en cultuur: tentoonstellingen, theater, muziek, culturele bijeenkomsten, kunstbeurzen en meer”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.