NIDA Almere wil dat er voortaan een Diversiteitsdag wordt georganiseerd in de stad. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld.

Diversity Day

Diversity Day vindt plaats op de eerste dinsdag van oktober. “Op de Diversity Day organiseren bedrijven, overheden en andere instellingen activiteiten om aandacht te vragen voor diversiteit”, vertelt NIDA-raadslid en fractievoorzitter, Hassan Buyatui.

Taartje

“In 2019 vierde het college het Diversity Day met een taartje op het stadhuis. Dit vinden we onvoldoende. We hebben liever dat op de Diversiteitsdag er activiteiten georganiseerd worden in de stad, met de stad en voor de stad.”

Bedrijven

NIDA Almere wil ook dat het college het belang van diversiteit op de werkvloer actief brengt onder de aandacht van de Almeerse bedrijven en deze te stimuleren activiteiten te organiseren op het Diversity Day om aandacht te vragen voor diversiteit binnen eigen organisatie.

Charter Diversiteit

“Gemeente Almere ondertekende al in januari 2020 het Charter Diversiteit. Doel van deze intentieverklaring is om ervoor te zorgen dat iedere Almeerder de kans krijgt om bij te dragen aan een diverse stad”, aldus Buyatui. “Dit is een stap in de goede richting voor een Almeerse samenleving waarin we talenten waarderen en benutten, maar we zijn er nog niet. De volgende stap is het Charter Diversiteit onder de aandacht brengen van de Almeerse bedrijven.”

Lees meer over de Diversiteitsdag op de website van NIDA Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.