Weekoverzicht: Van zomerschool tot Waddengerechten

Deel dit artikel

In dit weekoverzicht lees je onder andere meer over vernielingen in de Vlindertuin, de start van de zomerschool, gerechten uit het Waddengebied en het ‘Flitsende Toilet’.

Foto van de week

Op zaterdag 1 augustus is topkok Wilbert van de Kamp met zijn speciale Visit Wadden-bakfiets te vinden in het centrum van Almere.

Wilbert Kookt Wad’ bezoekt Almere

Zomerschool

Deze week ging de Zomerschool in Almere van start. Twee weken lang krijgen bijna 550 Almeerse basisschoolleerlingen extra aandacht op het gebied van woordenschat, rekenen en begrijpend lezen. Kinderen van groep 4 tot en met groep 8 krijgen met deelname aan de Zomerschool de kans om zich extra te ontwikkelen en goed voorbereid te starten met het nieuwe schooljaar.

Uitgebreide editie Zomerschool Almere van start

Vernielingen

De Vlindertuin in het Polderpark heeft vaak te kampen met vernielingen. Dat meldde de regionale omroep deze week.

Vaak vernielingen in Vlindertuin

Werkzaamheden Hogering

Sinds deze week is het kruispunt van de Hollandsedreef met de Hogering voor minimaal 7 maanden afgesloten. Vanaf 20.00 uur beginnen de werkzaamheden bij de Hollandsedreef met het kruispunt van de Hogering. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van voorbelasting. Voorbelasting is nodig om te voorkomen dat de nieuw aan te leggen parallelrijbaan in de toekomst verzakt.

Werkzaamheden aan Hogering gaan van start

Verdachte aangehouden

De politie heeft dinsdag 28 juli een 21-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een of meerdere schietincidenten.

Verdachte aangehouden schietincident

Wel of geen mondkapjes?

NIDA Almere wil weten of het college reden ziet voor een mondkapjesplicht in Almere of in delen van de stad. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld.

Wel of geen mondkapjesplicht in Almeerse buitenruimte?

Offerfeest

Moslims in Almere vieren dit weekend het Offerfeest. Dit is het belangrijkste feest in de islam. Het feest ziet er dit jaar anders uit dan in voorgaande jaren.

Moslims in Almere vieren Offerfeest

Training

De ploeg van trainer Ole Tobiasen verbleef afgelopen dagen in het Van der Valk Hotel in Almere voor een ‘trainingskamp in eigen stad’.

Almere City FC van start met vierde trainingsweek

‘Flitsend toilet’

59 bestuurders zijn op de bon geslingerd bij een snelheidscontrole op de Hogering. Bij de snelheidscontrole gebruikte de politie een DIXI toilet waarin een flitscamera geplaatst werd.

‘Flitsend toilet’ levert 59 boetes op bij snelheidscontrole op Hogering

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.