Op safari in Almere? Het kan deze zomer. Ook in en om Almere kun je deze vakantie nieuwe dingen ontdekken. Wist je dat Stad en Natuur verspreid door heel de stad allerlei verschillende soorten schapen heeft?

Kinderboerderij Den Uylpark

“Kom bijvoorbeeld naar Kinderboerderij Den Uylpark of Kinderboerderij de Beestenbende”, schrijft Stad en Natuur Almere. “En ook op Stadslandgoed de Kemphaan wonen schapen, maar weet je welk schapenras daar leeft? Het Vroege Vogelbos is nog weer een andere locatie van Stad en Natuur met schapen. Hier leven een hele boel schapen, van drie verschillende rassen, waaronder het enige echte Flevolander schaap”.

Schoonebeeker Heideschapen

Er is ook een bijzondere groep schapen: de rondtrekkende kudde Schoonebeeker Heideschapen onder leiding van schaapsherder Jasper. “Ook deze kudde is te beZOEKEN, maar je moet wel even goed kijken”, aldus Stad en Natuur Almere.

Meer informatie vind je op de website van Stad en Natuur Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.