De Almeerse politiek is met zomerreces. De eerst volgende politieke markt vindt naar verwachting op 20 augustus aanstaande plaats. Een mooi moment om even terug te blikken.

Miljoenen

Een veel besproken onderwerp tijdens het afgelopen politiek jaar was de Floriade. Kortgeleden werd nog gemeld dat de miljoenen kosten verder op zullen lopen. Als de gemeente de huidige Floriadeplannen doorzet, kost dit minimaal 35,4 miljoen extra. Dat meldde Floriade-verkenner Harry van Dorenmalen die in opdracht van de raad onderzoek deed naar de mogelijkheden van doorgaan, uitstellen of stoppen.

Floriade-verkenner verwacht nog hogere kosten Floriade

Stoppen?

Door die hoge miljoenenkosten vroegen partijen zich af of stoppen niet beter is. Respect!Almere, de PVV en de SP dienden een motie in voor een gecontroleerde afbouw van de Floriade. De partijen spreken hun keuze uit om te kiezen voor een gecontroleerde afbouw.

Politieke Markt: ‘Gecontroleerde afbouw van de Floriade’

De PVV wilde een debat met het college over de Floriade. De partij wil dat er gekozen wordt voor gecontroleerde afbouw van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022.

Politieke Markt: Debat over de Floriade

Hoe het verder gaat? Ook in het aankomende politiek jaar zal er ongetwijfeld gesproken worden over de Floriade. In ieder geval heeft de gemeenteraad vorige maand laten weten dat de Floriade Expo 2022 doorgaat. Ondanks de oplopende kosten. De wereldtuinbouwtentoonstelling vindt plaats van 14 april tot en met 9 oktober 2022.

Lees ook eens:

Floriade Expo 2022 in Almere gaat door

Foto

Links: Pieter Cloo, directeur Floriade Almere 2022 B.V. Rechts: Jan Hoek, wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit en Democratische Vernieuwing. Bron: Feenstra Fotografie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.