54

Wel of geen mondkapjesplicht in Almeerse buitenruimte?

NIDA Almere wil weten of het college reden ziet voor een mondkapjesplicht in Almere of in delen van de stad. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld.

Verschillend

Recentelijke cijfers van het RIVM laten zien dat het aantal COVID-19 besmettingen weer flink is toegenomen. “Met de ontwikkelingen van de laatste twee weken is er een maatschappelijke discussie ontstaan over een eventuele mondkapjesplicht”, zegt NIDA-raadslid en fractievoorzitter Hassan Buyatui. “Er is angst voor een tweede golf. In de landelijke media was dan ook te lezen hoe een aantal burgemeesters hierover denken. We willen daarom graag weten of het college al dan niet reden ziet voor een mondkapjesplicht in Almere of in delen van de stad. Vooral op plekken waar het snel drukker wordt. Denk aan wikkelcentra, winkelstraten, horeca en supermarkten.”

NIDA Almere is bezorgd en stelt schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. “Als er aanleiding voor is, wil NIDA Almere dat het college overgaat tot een mondkapjesplicht in de buitenruimte”, zo schrijft de partij.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant