57

Stem mee: ‘Massale bomenkap is nodig’

In Almere worden veel bomen gekapt. Het bosgebied bij het Columbuskwartier of de populieren langs de Westerdreef zijn daar voorbeelden van. Gaat het te ver? Of is het nodig?

Partij voor de Dieren

”Dit is niet goed voor mens en dier”, zei fractielid Jesse Luijendijk eerder in reactie op het plan van bomenkap in Almere Poort. “De gemeente Almere past haar bestemmingsplan Poort aan. Gevolg: er verdwijnt vijftig procent aan bosgebied”, zo schrijft een bewoner van het Columbuskwartier in een nieuwe petitie. De bewoner is niet de enige die zich zorgen maakt over de kap van bomen in de stad. Ook de Partij voor de Dieren wil dat er een einde komt aan de massale kap van bomen. Volgens de partij is er sprake van een kaalslag in de hele stad.

SP

Ook de SP maakt zich zorgen. De partij stelde in januari nog vragen over de bomenkap langs de Hogering. De SP vroeg het Almeerse College waarom er zo laat gecommuniceerd werd over de bomenkap en waarom er geen overleg is gepleegd. “Daarbij wordt opgemerkt dat de bewoners van de Kruidenwijk drie jaar geleden is toegezegd dat de bomenkap gefaseerd zou gebeuren: eerst alleen de middelste rij van de 3 tot 6 rijen brede en 1 km lange Populierenstrook en in latere fasen de andere rijen”, zo schrijft de SP.

Bewoners

Toch zijn er ook inwoners die liever zien dat de bomen worden gekapt. “Terwijl er in Almere Haven een petitie rondgaat om de populieren langs de Westerdreef te behouden, zien sommige omwonenden ze juist graag tegen de vlakte gaan”, meldt de regionale omroep deze week. Omroep Flevoland sprak met vijf bewoners op verschillende adressen in de Kromgouw.

Stem mee

Wat vind jij? Stem hieronder op de poll.

[democracy id=”39″]

Foto

Uitdunning bos en natuurpad Bouwmeesterbuurt. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant