Meer dan vijftig jonge professionals schreven zich in voor de Summer School 2020. Uiteindelijk zijn er vijftien deelnemers geselecteerd. Zij mogen deelnemen aan een traject over ondernemen in de voedseltransitie – in de breedste zin.

Groep

Vanaf augustus gaat de groep van start. “Het is een diverse groep, in leeftijd variërend van 19 tot 34, en in achtergrond van studies Culturele Antropologie tot Civiele Techniek. De een is al volop aan het ondernemen en anderen hebben een idee dat ze willen gaan uitwerken: van een Surinaamse BBQ-saus tot aan het opzetten van een regeneratief landbouwconcept”, vertelt Yvonne Faber.

Plan

“Deelnemers krijgen de mogelijkheid om aan een eigen bedrijfsplan te werken en worden hier professioneel bij begeleid, terwijl ze ook de handen uit de mouwen steken bij bestaande ondernemers. Zo wordt de praktijk van dichtbij ervaren, op de zintuiglijke en praktische manier die al 100+ Flevo Campus alumni dichter bij elkaar heeft gebracht. De Summer School wordt afgesloten met pitches (waarbij serieuze prijzen te winnen zijn om een potentiële onderneming verder op te zetten) en een publiek evenement op de vrijdag. De precieze invulling van het programma wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt, houd daarvoor onze website en social media in de gaten”, aldus de organisatie.

Instagram

Eind augustus gaat de groep van start, hun traject volg je straks o.a. via Instagram.

Maatregelen

De Summer School heeft dit keer minder deelnemers dan normaal en is in aangepaste vorm waarbij de richtlijnen van het RIVM worden gevolgd.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.