Vanaf vandaag wordt het kruispunt van de Hollandsedreef met de Hogering voor minimaal 7 maanden afgesloten. Vanaf 20.00 uur beginnen de werkzaamheden bij de Hollandsedreef met het kruispunt van de Hogering. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van voorbelasting. Voorbelasting is nodig om te voorkomen dat de nieuw aan te leggen parallelrijbaan in de toekomst verzakt.

Wisselende reacties

Almeerse inwoners die gebruikmaken van de Hogering zijn niet allemaal even blij met de wegafsluiting van in totaal zeven maanden. Dat is te zien in een reportage van de regionale omroep. “Het is wel een beetje onhandig want ik moet veel met de auto doen”, zegt Buurtbewoner Gaby van Leeuwen. Toch zijn er ook positieve reacties. “Ze doen het niet om ons te pesten, het is gewoon nodig”, zegt Chanchal Singh. Volgens een andere buurtbewoner wordt de weg er alleen maar beter op.

Omleiding

“Tijdens de afsluiting gelden omleidingsroutes”, zo schrijft de gemeente. “Verkeer dat van de Hollandsedreef naar het noorden wil (Noorderplassen en Almere Buiten) rijdt om via de Hollandsedreef, Stedendreef en Muziekdreef (en omgekeerd). Het verkeer dat normaal gesproken via de Hollandsedreef en de Hogering naar de A6 gaat, rijdt om via de Hollandsedreef en de Havendreef (en omgekeerd)”.

Meer info is te vinden op de website van de gemeente en in de speciale ‘Bouwapp’ te vinden in de online stores.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.