Bekijk hier de belangrijkste nieuwsberichten uit Almere van de afgelopen week. Je leest onder andere meer over de vernieuwing van de Esplanade in het centrum, het verbod op demonstreren met landbouwvoertuigen en de heropening van het Erfgoedhuis.

Foto van de week

Floriade-Schoenen. Foto door: Hassan Buyatui.

Waarom wil Floriade BV geen ‘Floriade-schoenen’?

Adri Bax Schoenen in Almere Haven had plotseling een idee: De Floriade promoten door middel van speciale Floriade-schoenen. In afstemming met de Floriade BV heeft Bax vervolgens de schoenen laten ontwerpen. Het idee om de Floriade te promoten belandde opeens in de prullenbak. Het college is inmiddels om opheldering gevraagd.

Stank

Op het Lavendelplantsoen in de Kruidenwijk ruikt het al een tijdje niet meer zo fris als lavendel. De ondergrondse vuilcontainers op de hoek van het Lavendelplantsoen en de Sesamstraat zorgen voor problemen. Dat meldde de regionale omroep. Het inzamelpunt zou bijna dagelijks veranderen in een soort vuilnisbelt.

Stankoverlast door vuilnis bij Lavendelplantsoen

159 coronaboetes

In Almere zijn er tot nu toe 159 coronaboetes uitgedeeld. Dat blijkt uit cijfers van De Volkskrant. “Al vanaf het begin waarschuwden experts dat onduidelijke coronaregels tot willekeur konden leiden. En inderdaad: er zijn grote verschillen tussen gemeenten in de aantallen uitgedeelde coronabekeuringen”, schrijft de krant. In Almere gaat het om 7,5 boetes per 10.000 inwoners. Lelystad telt 78 boetes: 9,9 per 10.000 inwoners.

159 coronaboetes in Almere na overtreden regels

Esplanade vernieuwd

De verbouwing van de Esplanade nadert het eind. Bedoeling is dat de werkzaamheden eind augustus worden afgerond. De aannemer loopt goed op schema. Vanaf augustus heeft Almere er een nieuw ‘groen visitekaartje’ bij. Op het plein zijn er straks gras, bomen en een watertrap te vinden.

Almere City Marketing promoot vakantiebestemming Almere

Futureproof

Vanaf eind september start Futureproof DIY: een gratis te volgen jongerenprogramma. Het is een project vanuit de maatschappelijke diensttijd in Almere.

Futureproof DIY: Are you Futureproof?

Geen landbouwvoertuigen welkom

Farmers Defence Force (FDF) kondigde landelijke acties aan voor woensdag 22 juli. Via sociale media riep de organisatie op om met tractoren te komen demonstreren. Als mogelijke locatie werd Lelystad Airport genoemd. De voorzitter van de veiligheidsregio Flevoland wilde geen onveilige situaties in het verkeer en verbood landbouwvoertuigen bij de demonstratie.

Veiligheidsregio Flevoland stelt verbod in op demonstreren met landbouwvoertuigen

Schimmelwoningen

Woensdagochtend hebben de voorzitter en secretaris van de SP in Almere, David de Vreede en Jerney Wijnand, een map overhandigd met meldingen van schimmeloverlast in woningen in de Regenboogbuurt. De map werd overhandigd aan de vastgoedmanager van woningbouwvereniging GoedeStede.

Klachten over hardnekkige schimmel huurwoningen Almere Buiten

Banenverlies dreigt bij Keolis

Vervoersbedrijf Keolis zal heel wat werknemers moeten ontslaan als het bedrijf het contract voor busvervoer kwijtraakt. Het gaat om banenverlies in Flevoland, maar ook in Gelderland en Overijssel. In totaal zou het om 260 banen kunnen gaan. Dat meldde de regionale omroep deze week.

‘Vervoerder Keolis sjoemelde bij aanbesteding ov-concessie’

Erfgoedhuis gaat weer open

Door het coronavirus sloot het Erfgoedhuis Almere in maart haar deuren. Inmiddels mogen musea weer open dankzij de versoepelde maatregelen, en gaat ook het Erfgoedhuis weer open. Vanaf dinsdag 28 juli is iedereen weer welkom voor een bezoek aan de vaste tentoonstelling over de geschiedenis van Almere en de tijdelijke tentoonstelling ‘Oude oevers, oud land’ met werk van illustrator Kelvin Wilson. Zijn werk is nog tot en met 20 augustus te zien.

Erfgoedhuis Almere vanaf 28 juli weer open

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.