Woensdagochtend hebben de voorzitter en secretaris van de SP in Almere, David de Vreede en Jerney Wijnand, een map overhandigd met meldingen van schimmeloverlast in woningen in de Regenboogbuurt. De map werd overhandigd aan de vastgoedmanager van woningbouwvereniging GoedeStede.

Schimmeloverlast

De afgelopen maanden heeft SP Almere meldingen van schimmeloverlast verzameld bij de drie woningbouwcorporaties GoedeStede, Ymere en de Alliantie en deze gebundeld. “In het geval van GoedeStede ging het om een beperkt aantal meldingen waarvan GoedeStede heeft toegezegd deze woningen te gaan inspecteren voor eind september”, meldt de SP.

“Anderzijds heeft GoedeStede de afgelopen maanden bouwkundig onderzoek laten verrichten in de woningen aan de Mahoniestraat, Jadeplatsoen en de Strogeelstraat. Daaruit is gebleken dat er geen sprake is van grote constructurele gebreken en dat de schimmel ontstaat door klein achterstallig onderhoud (zoals beschadigde voegen en kit in de badkamer). Tevens spelen het gebruik van de woning en de ventilatie een rol. De woningen die er het slechtst aan toe waren zijn deels al aangepakt of worden nog aangepakt”.

Ventilatie

“Aangezien het gebruik van de woning en ventilatie ook een grote rol spelen bij het ontstaan van schimmel zijn de adviezen van de bouwtechnische inspectie verwerkt in een brochure over het voorkomen van schimmel. GoedeStede en SP Almere hebben besloten om gezamenlijk een buurtbezoek te doen bij de eerder genoemde straten in oktober waarbij wij mensen zullen informeren over het ontstaan en voorkomen van schimmel”, aldus de SP. “Daarnaast willen we bij de bewoners langsgaan om met hen de resultaten van de inspecties en onderhoudsbeurten te bespreken en te vragen hoe zij dit ervaren hebben”.

Lees ook eens:

Klachten over hardnekkige schimmel huurwoningen Almere Buiten

Foto

Schimmel huurwoningen Regenboogbuurt. Foto: Aangeleverd.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.