Vervoersbedrijf Keolis zal heel wat werknemers moeten ontslaan als het bedrijf het contract voor busvervoer kwijtraakt. Het gaat om banenverlies in Flevoland, maar ook in Gelderland en Overijssel. In totaal zou het om 260 banen kunnen gaan. Dat meldt de regionale omroep.

Concessie

Eerder deze maand werd door de provincie aangekondigd dat het contract van Keolis waarschijnlijk zal worden ingetrokken. Daarmee zou de concessie worden beëindigd. Busvervoerder Keolis zou op een deels frauduleuze manier aanbestedingen in het openbaar vervoer hebben gewonnen. Dat meldde Follow The Money (FTM) eerder.

Sideletters

“Frauduleuze sideletters met Chinese fabrikanten van elektrische bussen vormden een onderdeel van de aanbesteding die het vervoersbedrijf Keolis vorig jaar september wist te winnen”, zo laten bronnen aan Follow The Money weten. “De sideletters met geheime inhoud – twee met de Chinese busfabrikant BYD en twee met Ginaf – hadden een specifiek doel: het binnenhalen van de aanbesteding. De Chinese bedrijven zouden niet met boetes of rechtszaken worden geconfronteerd als ze hun leveringsgaranties niet zouden nakomen. De garanties van de fabrikanten vormen een wezenlijk onderdeel van de aanbesteding”.

Lees ook eens:

‘Vervoerder Keolis sjoemelde bij aanbesteding ov-concessie’

Foto

Bussen van Keolis op ‘t Oor in Almere. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.