De verbouwing van de Esplanade nadert het eind. Bedoeling is dat de werkzaamheden eind augustus worden afgerond. De aannemer loopt goed op schema. Vanaf augustus heeft Almere er een nieuw ‘groen visitekaartje’ bij. Op het plein zijn er straks gras, bomen en een watertrap te vinden.

Groen centraal

De Esplanade was altijd één grote grijze asfaltvlakte. Dat verandert nu dus: “Almere maakt van de Esplanade een groene en aantrekkelijke plek voor Almeerders en centrumbezoekers, een plek waar inwoners en bezoekers graag langer verblijven en waar de stad zich van haar mooiste kant laat zien. De gemeente en de centrumpartners hebben onder begeleiding van ontwerpbureau Plein06 gewerkt aan het nieuwe ontwerp. Dit ontwerp is in april van vorig jaar gepresenteerd”, aldus de gemeente.

Het hart van de stad

Almere is in ruim veertig jaar tijd gegroeid naar een stad van meer dan 200.000 inwoners. En de stad groeit nog steeds. “Vanuit het programma Almere 2.0 werken we onder andere aan het versterken van het ‘Hart van de Stad’”, aldus de gemeente Almere. “We maken het levendiger, verrassender en aantrekkelijker. De herinrichting en vergroening van de Esplanade is hier onderdeel van. Elk van de acht pleinen in het centrum krijgt een eigen identiteit, die van de Esplanade wordt ‘Vakantie in de stad’”. Een toepasselijk thema, omdat vakantie in de stad door het coronavirus extra wordt gepromoot door Almere City Marketing.

Lees ook eens:

Almere City Marketing promoot vakantiebestemming Almere

Foto

Esplanade (Bron: Gemeente Almere)

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.