Het Flevoziekenhuis en Philips hebben voor de duur van 10 jaar een overeenkomst afgesloten voor een Innovatie Partnership om samen innovatieve zorg te realiseren in de regio Almere. Dat meldt het Flevoziekenhuis online. Bedoeling is om de zorg continu te blijven verbeteren en te optimaliseren.

Patiënt betrekken

“Er komen veel uitdagingen op ons af. Het Flevoziekenhuis biedt kwalitatief uitstekende zorg in – en wanneer dat kan – buiten het ziekenhuis. We willen onze patiënten beter bij de zorg betrekken, met behulp van technologische oplossingen”, zegt Anita Arts, voorzitter raad van bestuur van het Flevoziekenhuis. We werken nauw samen met alle partners in de zorgketen en in het bijzonder met onze alliantiepartners. Samen moeten we de zorg vernieuwen, maar ook betaalbaar houden. In Philips vinden we een toekomstbestendige partner voor vernieuwende oplossingen voor onze strategische opgaven”.

Doelen

De samenwerking heeft vier doelen. ‘De juiste zorg op de juiste plek’, het moderniseren van zorg, bevlogenheid en betrokkenheid van medewerkers vergroten en kostenbesparing en het verbeteren van rendement van technologie.

Start

“De komende tijd worden projecten gestart om patiëntenmonitoring in het ziekenhuis uit te breiden en om trans- en extramurale zorg beter te faciliteren. Iedere partij stelt een programmamanager aan. Tijdens de looptijd van het contract treedt Philips op als voorkeursleverancier van beeldvormende medische systemen, zoals MR, CT, echografie en patiëntmonitoringssystemen”, zo laat het ziekenhuis weten.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.