Weekoverzicht: Komeet Neowise, VR-bril bij fysio en de Hogering

Deel dit artikel

Bekijk hier de belangrijkste nieuwsberichten uit Almere van de afgelopen week. Je leest onder andere meer over de komeet Neowise, behandelingen met een VR-bril bij de fysiotherapeut en de afsluiting van de Hogering.

Komeet Neowise

De komeet Neowise heeft deze week voor mooie kiekjes gezorgd op sociale media. Wie dit weekend rond middernacht naar de sterrenhemel keek, heeft misschien wel een bijzonder verschijnsel gezien.

Komeet Neowise ook zichtbaar in Almere

Minder Donateurs Stichting AAP

Stichting AAP heeft te kampen met een afname van donateurs. De stichting die in Almere is gevestigd heeft er moeite mee het aantal donateurs op peil te houden.

Aantal donateurs Stichting AAP neemt af

Buitenlucht

In Almere hebben diverse kerkgemeenschappen en de ChristenUnie aangegeven hun diensten in de buitenlucht te willen houden. Zo kunnen er ondanks het coronavirus toch meer mensen bijeen komen. In een kerkgebouw is dat nog niet mogelijk. De gemeente Almere heeft afgelopen week aangegeven dat kerken hun diensten onder voorwaarden in de buitenlucht mogen laten plaatsvinden.

Kerken mogen onder voorwaarden dienst houden in buitenlucht

Drukte op de begraafplaats

Sinds de coronacrisis is het druk op de Islamitisch begraafplaats in Almere. De begraafplaats biedt eeuwige grafrust. Eén van de belangrijkste voorschriften vanuit het islamitische geloof. Iets wat in bijvoorbeeld Amsterdam niet mogelijk is. Bekijk de reportage van AT5 over dit onderwerp.

Drukte op Islamitische begraafplaats in Almere

VR-bril

De fysiotherapeuten van Zorggroep Almere kunnen nu ook virtual reality (VR) inzetten bij behandelingen. Dat meldde Zorggroep Almere deze week.

Fysiotherapie in Almere gebruikt VR-bril voor behandeling

Dronken piloten?

Deze week kwamen er veel meldingen binnen van vreemde vliegtuigstrepen en ingewikkelde patronen in de lucht. “Gelukkig is de verklaring eenvoudig en niet verontrustend”, meldt Weerplaza.nl.

Dronken piloten boven Almere?

Hogering deels dicht

Vanaf maandag 27 juli 2020 is het kruispunt van de Hollandsedreef met de Hogering voor minimaal 7 maanden dicht. Dat werd deze week gemeld op 1Almere.nl. De afsluiting is onderdeel van de werkzaamheden voor de verbreding van de Hogering. Dat meldt de gemeente Almere.

Deel Hogering binnenkort voor minimaal 7 maanden dicht

Foodexpress Almere van start

Afgelopen week is De Schoor gestart met het project Foodexpress Almere. Foodexpress Almere is een maaltijdvoorziening voor en door jongeren die aansluit bij de groei en de behoefte die is ontstaan in de afgelopen periode.

Foodexpress Almere gaat van start

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Laat een reactie achter