55

Dierenpark WILDLANDS krijgt elf extra wasberen van Almeerse Stichting AAP

Elf wasberen zijn verhuisd van hun opvanglocatie in Almere naar Emmen. Om te voorkomen dat de dieren afgeschoten worden, ving de Almeerse stichting AAP ze tijdelijk op. Nu wil de stichting weer ruimte creëren om andere dieren te kunnen opvangen.

Limburg

De wasberen komen eigenlijk uit Limburg. “De wasberen zijn in Limburg gevangen, omdat ze als invasieve exoten bestreden worden”, aldus WILDLANDS. De opvang door Stichting AAP in Almere kreeg begin vorig jaar veel steun van het publiek dat massaal een petitie tekende tegen afschotplannen van de provincie Limburg. “De wasbeer komt van nature niet voor in Nederland en daarom voelde de provincie zich genoodzaakt ze af te schieten, mede doordat er geen opvangmogelijkheden waren. Maar Stichting AAP vond de kogel absoluut geen goede oplossing en startte een petitie. De wasberen moesten gevangen worden, niet afgeschoten”.

Foto

Ter illustratie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant