72

Dronken piloten boven Almere?

Deze week kwamen er veel meldingen binnen van vreemde vliegtuigstrepen en ingewikkelde patronen in de lucht. “Gelukkig is de verklaring eenvoudig en niet verontrustend”, meldt Weerplaza.nl.

Oefening

“Zo af en toe drijven er bijzonder gekromde vliegtuigstrepen over het land”, schrijft weerman Raymond Klaassen. “Woensdag was dat ook weer het geval. Met de noordelijke wind werden vliegtuigstrepen aangevoerd die boven het centrale deel van de Noordzee zijn ontstaan. In dit gebied wordt onder andere door de Luchtmacht geoefend met straaljagers. Deze vliegtuigen maken tijdens hun oefeningen vaak scherpe bochten en ander capriolen. Als de omstandigheden ideaal zijn voor vliegtuigstrepen levert dit opmerkelijke patronen op. Omdat de condensatiesporen in dit geval niet direct oplossen zagen mensen in onder andere Almere deze bijzondere figuren”.

Foto

Soortgelijke vliegtuigstrepen op Texel. Foto door: Bas Hellegers.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant