Zorggroep Almere biedt extra ondersteuning aan Almeerse ouderen

Deel dit artikel

In Almere wonen veel ouderen. Ook Almere vergrijst en de roep om extra ondersteuning voor ouderen neemt toe. Zorggroep Almere komt daarom met het KlantServicePunt. Dat meldt de zorggroep in haar nieuwsbrief.

Extra ondersteuning

“Als het moment daar is dat intensieve zorg of zelfs een verhuizing naar een woonzorgcentrum noodzakelijk is, dan kun je zomaar belanden in een wirwar van regels”, schrijft Zorggroep Almere. “Indicaties, mogelijkheden voor wijkverpleging, dagbesteding, een noodplek voor een oudere die nu écht niet meer thuis kan zijn… het is niet makkelijk om hier wijs uit te worden als je niet precies weet hoe het in de zorg werkt. Zorggroep Almere biedt vanaf nu vanuit het KlantServicePunt extra ondersteuning om ouderen en hun familie bij te staan in deze moeilijke materie”.

Hoe werkt het?

“De adviseurs van het KlantServicePunt van Zorggroep Almere begeleiden ouderen of mantelzorgers bij hun vraag naar ondersteuning. Soms is verhuizing naar een woonzorgcentrum noodzakelijk maar kan dit niet meteen. Zorggroep Almere biedt tal van mogelijkheden om deze periode te overbruggen. Ouderen en hun mantelzorgers kunnen ontlast worden door bijvoorbeeld Zorg Plus Thuis”.

Uitgebreide informatie is te vinden op de website van Zorggroep Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.