Sinds de coronacrisis is het druk op de Islamitisch begraafplaats in Almere. De begraafplaats biedt eeuwige grafrust. Eén van de belangrijkste voorschriften vanuit het islamitische geloof. Iets wat in bijvoorbeeld Amsterdam niet mogelijk is.

Toestroom

De toestroom vanuit andere steden zoals de hoofdstad is groot. ‘We hebben de afgelopen 2 á 3 maanden zeker 150 á 200 Amsterdammers begraven’, vertelt Ali Karamatali van de Islamitische begraafplaats in Almere tegen een verslaggever van AT5. Karamatali kocht een eigen stuk grond van de gemeente waarop hij eeuwige grafrust kan garanderen.

Reportage

Bekijk de reportage van AT5 over dit onderwerp.

Vol

De begraafplaats was eigenlijk voor de Surinaamse gemeenschap, maar toen de coronacrisis kwam kon hij geen nee zeggen. ‘We moeten elkaar helpen, dat hebben we gedaan. Maar aan de andere kant is het resultaat wel dat wij binnenkort vol zitten’. Er zijn nog zo’n 200 plekken vrij. Verwacht wordt dat er in oktober geen plek meer is.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.