Dit jaar blijven veel mensen thuis. Op vakantie naar een ver land is er voor de meesten niet bij. Door het coronavirus is het soms ook niet verstandig om een bezoek te brengen aan het buitenland. Almere City Marketing speelt daar op in. Zij raden mensen aan om in Almere te blijven en de stad te ontdekken.

Ruimte

“Doordat Almere zo ruim is opgezet, kun je hier heerlijk genieten van unieke natuurgebieden als de Oostvaarderplassen en het Almeerderhout”, schrijft Nik Smit in de column. Hij is directeur van Almere City Marketing. “Ga op zoek naar de zeearend, ijsvogels, herten en konikpaarden. Of tokkel door de bomen in het klimbos van Fun Forest. Almere heeft voor meer dan
400 kilometer aan vrije fiets- en wandelpaden. Ruimte genoeg dus. Zodra je de bebouwde kom achter je hebt gelaten, waan je je al gauw in het buitenland – en dat op nog geen tien minuten van je eigen huis”.

Voor iedereen iets te doen

“Zonaanbidders kunnen terecht op één van de negen stranden die de stad rijk is. Of ontdek Almere vanaf het water en huur een sloepje, kano of barbecue donut. Ervaar hoe leuk wakeboarden is, leer zeilen en surfen of ga catamaran varen. Neem plaats op een snelle rib of maak een rondvaart over de Almeerse grachten. Zelfs op een bijzondere manier overnachten in je eigen stad kan. Kies voor een luxe glampingtent of een houten kampeerlodge bij Camping Waterhout, overnacht in een yurt of tipi op de natuurcamping de Kemphaan of ontdek een B&B in eigen stad, zoals Lodgerie Het Groene Geheim”, aldus Smit.

Wie meer wil ontdekken, kan een kijkje nemen op visitalmere.com.

Foto

Skyline van Almere. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.