Mogelijk laatste jaar raketlanceringen in Almere

Deel dit artikel

Dit jaar is het mogelijk het laatste jaar dat de Dutch Rocket Research Association (DRRA) raketten mag afschieten op Almeerse grond. Dat meldt de regionale omroep. Door de uitbreiding van luchthaven Lelystad mogen de raketten waarschijnlijk niet meer de lucht in.

Nationaal

De vereniging was voor de coronacrisis elke maand op een andere plek in het land te vinden. Vanwege de coronamaatregelen komen zij nu elke maand bijeen in Almere.
Zaterdag werden er in Nobelhorst raketten gelanceerd.

Modelraketten

De Dutch Rocket Research Association (DRRA) is al sinds 1984 actief in Almere. De vereniging schiet modelraketten af. “Een modelraket is een raket, die door hobbyisten gelanceerd kan worden. De DRRA is een vereniging die zich in Nederland met de bouw van kleine modelraketten bezighoudt. Deze vallen in het segment low- en midpower rockets”, zo staat op Wikipedia.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.