In 2019 was het opgesteld vermogen aan zonnepanelen bij bedrijven voor het eerst groter dan bij woningen. Dat meldt het CBS. ”In Almere was er ook een groei zichtbaar in het vermogen van zonnepanelen op daken van woningen. In de stad nam het opgesteld vermogen met meer dan 9 megawatt toe”.

Toename bij bedrijven

Het totaal opgesteld vermogen groeide met 2 265 megawatt naar 6 874 megawatt, een toename van 49 procent ten opzichte van 2018. Bij bedrijven (+59 procent) is de toename groter dan bij woningen (+39 procent).

Woningen

“Op de daken van Nederlandse woningen stond in 2019 voor 3 237 megawatt aan vermogen van zonnepanelen opgesteld, een toename van 39 procent ten opzichte van het jaar ervoor”, aldus het CBS. “In de gemeente Utrecht stond het grootste vermogen aan zonnepanelen (39,1 megawatt), op de voet gevolgd door Groningen en Eindhoven (beide 38,8 megawatt)”.

“In de gemeenten Utrecht, Eindhoven en Groningen was in 2019 ook een relatief grote groei te zien in het opgesteld vermogen van zonnepanelen van respectievelijk 12,6 megawatt, 13,4 megawatt en 9,0 megawatt. Ook in de gemeenten Amsterdam, Apeldoorn, Amersfoort, Almere en Nijmegen nam het opgesteld vermogen met meer dan 9 megawatt toe”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.