Wie dit weekend rond middernacht naar de sterrenhemel keek, heeft misschien wel een bijzonder verschijnsel gezien. In noordelijke richting was namelijk de komeet Neowise te bekijken. Het was vrijwel onbewolkt. Daarom was de komeet ook in Almere te zien.

Foto’s

Op Twitter komen er diverse foto’s voorbij van Almeerders. Zij zagen de komeet vanuit hun tuin. Ook weerman Raymond Klaassen uit Almere maakte een foto en plaatste deze op Twitter.

Ook Jimmy Ramkisoen zag de komeet.

Neowise

“Neowise is een komeet die op 27 maart 2020 door de NEOWISE-ruimtetelescoop werd ontdekt. Neowise is de helderste komeet in een kwart eeuw tijd”, zegt wetenschapsjournalist Govert Schilling. “Over ongeveer 7000 jaar doet zich een nieuwe gelegenheid voor om de komeet te zien”.

Foto

Jimmy Ramkisoen op Twitter.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.