Bekijk hier de belangrijkste nieuwsberichten uit Almere van de afgelopen week. Je leest onder andere meer over aanhoudingen van meerdere Almeerse verdachten, dansvideo’s op Instagram, de triatlon die niet doorgaat en de 46ste tegel van de Walk of Fame.

Foto van de week

Laura O’Neill gevraagd voor kunstwerk Short Stirling

Ter nagedachtenis aan de bemanningsleden vindt de gemeente Almere het waardevol om een kunstwerk te laten plaatsen. Afgelopen week heeft een jury uit een selectie van de ingediende plannen een keuze gemaakt.

Eerste voetbaltraining

De ploeg van Almere City FC heeft zijn eerste training erop zitten. De eerste training was er één waar het weer zich van verschillende kanten liet zien. Het was erg wisselvallig. “Harde stortregens worden afgewisseld met een verfrissend zomerzonnetje. Dat maakt helemaal niks uit. Het is gewoon heerlijk om weer echt aan de slag te gaan”, aldus de spelers.

Almere City FC van start met eerste voetbaltraining

6 miljoen euro

Donderdag werd het convenant ondertekend waarin de Regiegroep Lerarentekort, de gemeente Almere en het ministerie van OCW afspreken welke acties er ondernomen worden om het lerarentekort tegen te gaan. Er zal ruim 6 miljoen euro worden ingezet om het tekort te bestrijden. Plan is om voldoende en goed personeel voor de klas te krijgen.

6 miljoen euro tegen bestrijding lerarentekort Almere een feit

Geen Challenge Almere-Amsterdam

De Challenge Almere-Amsterdam gaat dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie van het triatlon-evenement deze week laten weten. “Met pijn in ons hart en een brok in de keel moeten we jullie vandaag op de hoogte brengen van een zeer lastig besluit”, schrijft de organisatie.

Dit jaar geen Challenge Almere-Amsterdam

Coronatest

Bijna driekwart van de ondervraagden (73%) in een enquête van GGD Flevoland over corona geeft aan zich te laten testen bij klachten. Hoe ouder mensen zijn, hoe meer ze de intentie hebben zich te laten testen, blijkt uit het onderzoek. Maar van de mensen die coronagerelateerde klachten hebben, zegt 9% zich te hebben laten testen. De uitslag van de enquête werd deze week bekend gemaakt.

‘Flevolanders laten zich testen op corona als het nodig is’

Zorg en Veiligheidshuis

Het Veiligheidshuis heeft een nieuwe naam. “Veiligheid en zorg kunnen niet zonder elkaar”, stelt wethouder Froukje de Jonge namens de samenwerkende partners. Zij heeft alle medewerkers in een persoonlijke videoboodschap bedankt voor de inzet en gefeliciteerd met de nieuwe gedeelde naam.

Veiligheidshuis verandert naam in ‘Zorg en Veiligheidshuis’

Onderneming van het jaar

Sinds maandag kunnen ondernemers zich weer inschrijven voor de Almeerse Onderneming van het jaar 2021. Het thema van dit jaar is ‘de beste omdenker’. De vakjury kijkt welk bedrijf zich het afgelopen jaar het best heeft aangepast aan de steeds maar veranderende omstandigheden en markten. De ondernemer die aantoonbaar flexibilteit, veerkracht en creativiteit heeft getoond wordt begin 2021 gekroond tot beste ondernemer van Almere.

Inschrijving Almeerse Onderneming van het jaar 2021 van start

Dansvideo’s Instagram

Jessie Leeuwin uit Almere weet veel kijkers te trekken met zijn korte dansvideo’s op Instagram. Zo was afgelopen week te zien bij de regionale omroep. De Almeerder trekt met sommige video’s wel 200.000 kijkers. Daarnaast heeft hij inmiddels al ruim 12.000 volgers op Instagram.

Almeerder Jessie Leeuwin populair in dansvideo op Instagram

Aanhoudingen

Twee mannen in de leeftijd van 24 en 25 jaar uit Almere zijn maandagochtend aangehouden op de Dapperstraat in Amsterdam. Zij worden verdacht van poging tot inbraak in een woning aan de Alexanderkade in de hoofdstad. De politie kreeg vannacht assistentie van de politieheli, die meezocht naar de vluchtende verdachten.

Twee Almeerders aangehouden na poging woninginbraak

Walk of Fame

Dierenambulance Midden Nederland, die actief is in Almere en Zeewolde, krijgt een plaats op de Almeerse Walk of Fame. Dat heeft de gemeente Almere bekend gemaakt. De afgelopen weken hebben 1.974 Almeerders gestemd op het moment van 2019 dat vereeuwigd wordt op de 46e tegel van de Walk of Fame. Op zaterdag 12 september 2020 wordt de Walk of Fame uitgebreid met de tegel van de dierenambulance.

Vandaag: Onthulling 45ste tegel Walk of Fame

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.