Stem mee: ‘Noem nieuwe Almeerse straten naar strijders tegen slavernij’

Deel dit artikel

Nieuwe Almeerse straten moeten vernoemd worden naar strijders tegen slavernij en koloniale overheersing in Suriname en de Nederlandse Antillen. Dat vindt raadslid Hassan Buyatui. Hij heeft nu ook de steun van de wethouder. Wethouder Froukje de Jonge stelde in reactie op de motie van NIDA Almere voor het idee om straatnamen te vernoemen naar strijders tegen slavernij mee te nemen in breder verband in de Nota Inclusie en Diversiteit.

Wat vind jij?

Stem mee op de poll hieronder en geef zo je mening op dit nieuws.

'Noem nieuwe Almeerse straten naar strijders tegen slavernij'

Geschiedenis zichtbaar

“Straatnamen vernoemen naar personen die streden tegen slavernij en koloniale overheersing in Suriname en de Nederlandse Antillen een is manier om de effecten van deze geschiedenis, die tot op de dag van vandaag ook in de Almeerse samenleving zichtbaar zijn, te verzachten”, zegt raadslid Buyatui. Almere krijgt er de komende 10 jaar waarschijnlijk 24.500 nieuwe woningen bij. Dat betekent dat er ook heel wat nieuwe straten en wijken ontstaan.

Lees ook eens:

”Nieuwe Almeerse straten moeten vernoemd worden naar strijders tegen slavernij”

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Laat een reactie achter