De Challenge Almere-Amsterdam gaat dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie van het triatlon-evenement laten weten. “Met pijn in ons hart en een brok in de keel moeten we jullie vandaag op de hoogte brengen van een zeer lastig besluit”, schrijft de organisatie.

Coronamaatregelen

“Met alle coronamaatregelen die er op dit moment nog gelden, is het onmogelijk om in september de kwaliteit van ons evenement te garanderen. Er is helaas nog steeds teveel onduidelijk over hoe er de komende periode zal worden omgegaan met grotere evenementen. Ter verduidelijking, CHALLENGE ALMERE-AMSTERDAM heeft circa 4000 deelnemers, 700 vrijwilligers en trekt jaarlijks gemiddeld 30.000 man publiek op een evenemententerrein midden in het centrum van een grote stad”, aldus de organisatie. De organisatie vindt het daarom onverstandig het evenement door te laten gaan.

Laat

Het besluit van afgelasten kwam laat. Eerder werd de bekendmaking uitgesteld. Volgens de organisatie hing dit af van de uiteindelijke versoepeling van de maatregelen. “Op dit moment is het voor ons nog zeer onzeker of we een vergunning zouden krijgen en we willen jullie niet langer in onzekerheid laten. Langer uitstel is helaas geen optie: de voorbereidingstijd op ons evenement wordt dan te kort, waardoor we de kwaliteit van onze wedstrijd niet meer kunnen waarborgen”, zo schrijft de organisatie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.