Wietexperiment gaat definitief door in Almere

Deel dit artikel

Het experiment met legale wietteelt gaat definitief door in Almere. Dat is donderdagavond bekend gemaakt tijdens de Politieke Markt. De kosten werden eerder nog bijgesteld van 850.000 euro naar  659.900 euro. De subsidie vanuit de landelijk overheid is 485.000 euro. Dat betekent dat de kosten niet volledig worden gesubsidieerd door het Rijk.

Moties

NIDA Almere diende een motie in tegen het door laten gaan van de wietproef. ”Geen dekking; geen experiment gesloten coffeeshopketen”, aldus de partij in de motie. Volgens de partij moeten de kosten volledig worden gedekt met subsidie van de overheid. “Dit is goochelen met cijfers. Experiment wietproef kost de gemeente minstens 175.000 euro. Dat Almere er zelf aan mee moet betalen, is nooit de bedoeling geweest. De initiatiefnemers zijn verantwoordelijk”, schrijft raadslid Buyatui van NIDA op Facebook.

Een andere motie van SP, D66, PvdA, GroenLinks, Respect!Almere en AP/OPA onderschrijft dat het om acceptabele kosten gaat. “De kosten bedragen nu nog maar 30.000 euro per jaar met een looptijd van zes jaar”, aldus de partijen. Zij zien de wietproef dus wel zitten en hebben ingestemd met een definitieve doorgang.

Staatswiet

Tien gemeenten doen mee aan het experiment met staatswiet. Onder de tien gemeenten ook Almere. Andere gemeenten die meedoen aan de proef zijn in elk geval Tilburg en Breda. Gemeenten moesten voor 31 december laten weten of zij wel of niet meedoen aan de proef.

Lees ook eens:

Wietexperiment kost naar verwachting 850.000 euro

Foto

Bron: NiederlandeNet @Flickr.com (CC BY-NC-SA 2.0).

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Laat een reactie achter