62

Weekoverzicht: Van Corona-laptops tot studentencampus

Bekijk hier de belangrijkste nieuwsberichten uit Almere van de afgelopen week. Je leest onder andere meer over Corona-laptops voor minimagezinnen, het afscheid van Chris Wiersma en de plannen voor een studentencampus in de binnenstad.

Foto van de week

Almeerse autoschadebedrijf wordt proeftuin voor nieuwe reparatietechnieken

Foto: Aangeleverd door ASN.

Nieuwe directeur

Ze werkt haar hele werkzame leven al in het vmbo en mbo, en zegt over zichzelf: “Mijn hart ligt bij het vmbo.” Cora Coster is met ingang van 1 augustus de nieuwe directeur van het Buitenhout College in Almere Buiten.

Cora Coster nieuwe directeur Buitenhout College

Niet alleen het Buitenhout College heeft een nieuwe directeur. Ook de Nieuwe Bibliotheek in Almere heeft er één. Afgelopen week nam de voormalig directeur Chris Wiersma afscheid.

Chris Wiersma neemt afscheid als directeur bibliotheek

Corona-laptops

De laptop of iPad die minimagezinnen hebben gekregen tijdens de coronacrisis moet in hun bezit blijven. Dat vindt politieke partij NIDA Almere.

NIDA Almere: ”Minimagezinnen moeten corona-laptops houden”

Corona-rekening

Door de coronacrisis zijn veel Nederlandse gemeenten in zwaar financieel weer beland. De gemeenten dreigen nu de rekening bij de burger te leggen. Zij willen de gemeentelijke belastingen verhogen. Dat meldde De Telegraaf. Ook de gemeente Almere gaat het financieel niet meer voor de wind.

Gemeenten dreigen ‘coronarekening’ bij burger te leggen

Derde Keti Koti-herdenking

Dinsdag vond de derde editie van de Keti Koti-herdenking plaats. Voor de derde keer werd in Almere de afschaffing van de slavernij herdacht. De herdenking vond plaats op het stadhuis.

30 juni: Derde editie van Keti Koti-herdenking

Slavernij

Nieuwe Almeerse straten moeten vernoemd worden naar strijders tegen slavernij en koloniale overheersing in Suriname en de Nederlandse Antillen. Dat vindt raadslid Hassan Buyatui. Hij heeft daarvoor een motie ingediend. Het college staat er positief tegenover.

”Nieuwe Almeerse straten moeten vernoemd worden naar strijders tegen slavernij”

TekkieWorden

Om het toenemende tekort aan IT’ers het hoofd te bieden, gaan publieke en private partners uit Almere de samenwerking aan met TekkieWorden. Met een pakket aan maatregelen is het de ambitie om mensen van alle leeftijden te activeren naar tech-studies en om te scholen naar IT-banen. Ondanks COVID-19 kampen bedrijven in Almere met een oplopend tekort aan IT-talent.

TekkieWorden en gemeente slaan handen ineen

Tijdelijke woningbouw

D66 wil dat het college serieus kijkt naar tijdelijke woningbouw op verschillende plekken in de stad en zich niet beperkt tot één locatie. In een onlangs verschenen brief gaf het college aan tijdelijke woningbouw te willen toestaan en dat van de vier mogelijke geschikte locaties er maar één in aanmerking komt.

D66 Almere: ”College moet werk maken van tijdelijke woningbouw”

Studentencampus in de binnenstad

Midden in de binnenstad komt een nieuwe studentencampus. Dat meldde de Gemeente Almere deze week. Het plan is om direct naast Station Almere Centrum maximaal 1.500 nieuwe studentwoningen te bouwen.

Almere gaat voor een studentencampus in de binnenstad

Goed nieuws

Theatergroep Suburbia kan doorgaan dankzij de versoepelde coronamaatregelen. Dit najaar speelt het Almeerse gezelschap twee producties. Vanaf 26 augustus herneemt Suburbia de geannuleerde voorstelling Judas op locatie in De Groene Kathedraal in Almere.

Theatergroep Suburbia speelt weer

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant