Tijdens de politieke markt heeft de gemeenteraad bepaald dat de gebedsoproepen van moskeeën in Almeerse wijken mogen doorgaan. De oproepen mogen niet meer dan 70 decibel overschrijden. Daarnaast mag de oproep maximaal vijf minuten aaneengesloten duren. De regels gelden tussen 7 en 19 uur. Buiten die tijden gelden strengere normen. Na 23 uur is het niet toegestaan om gebedsoproepen te houden.

Kerken

De gemeenteraad vindt het belangrijk dat er duidelijke regels worden vastgelegd. De regels gelden ook voor kerkklokken in Almere. D66 en de ChristenUnie vinden dat er hierin geen onderscheid gemaakt mag worden. Respect!Almere en de PVV zijn tegen het voorstel.

Lees ook eens:

Extra raadsvergadering over oproep moskeeën via luidsprekers

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.