Cora Coster nieuwe directeur Buitenhout College

Deel dit artikel

Ze werkt haar hele werkzame leven al in het vmbo en mbo, en zegt over zichzelf: “Mijn hart ligt bij het vmbo.” Cora Coster is met ingang van 1 augustus de nieuwe directeur van het Buitenhout College in Almere Buiten. Ze volgt Franka Rodrigues op, die met pensioen gaat, nadat zij meer dan veertig jaar in het onderwijs werkte.

Cora Coster

Cora Coster is momenteel schoolleider binnen de afdeling vmbo van het Cals College in IJsselstein. Ze is 57 jaar en woont in Nieuwegein. Cora Coster beschikt over ruim dertig jaar ervaring in het voortgezet onderwijs. Ze begon als docent gezondheidskunde en zorg en welzijn bij diverse scholen voor vmbo en mbo. De afgelopen veertien jaar werkte ze als schoolleider op het Cals College.

Daadkrachtig

Herbert Griffioen, bestuursvoorzitter van de Almeerse Scholen Groep waartoe het Buitenhout College behoort, is blij met de benoeming van Cora Coster. “De gesprekken hebben geleid tot de unaniem gedragen benoeming van Cora Coster. Ze is daadkrachtig, verbindend en toekomstgericht. Ik kijk uit naar de samenwerking.”

Het Buitenhout College

Het Buitenhout College is een vmbo-school voor ambitieuze jongeren. Door vertrouwen te hebben in de leerlingen en ze zelf verantwoordelijk te maken voor hun ontwikkeling en leerproces, vergroot het Buitenhout College hun kansen. De school helpt en begeleidt leerlingen die dat nodig hebben en biedt ze alle ondersteuning. De slogan is niet voor niets: We do more. Het Buitenhout College vraagt van leerlingen inzet en motivatie. Op die manier kunnen leerlingen met een mooi diploma doorstromen naar het mbo of de havo.

Visie

De visie van de nieuwe directeur sluit naadloos aan op de visie van het Buitenhout College. “Aansluiten op wat de vmbo-leerling interesseert en nodig heeft, zorgt voor de optimale ontwikkeling van zijn of haar talenten en mogelijkheden”, zegt Coster. “Graag wil ik werken aan duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk beroepsonderwijs.”

Foto

Cora Coster. Foto: Aangeleverd.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.