Werkzaamheden aan busbanen gaan verder

In juli wordt er gestart met de werkzaamheden aan busbaantrajecten in de Regenboog- en Eilandenbuurt, Seizoenen- en Oostvaardersbuurt en één in de Film- en Danswijk. Het is een vervolg op de werkzaamheden uit 2019.

Onderhoud

Het asfalt van de busbaan is aan een onderhoudsbeurt toe. Ook geven losliggende betonplaten bij de haltes overlast voor de omgeving. Met de werkzaamheden worden de trajecten verbeterd. Dit heeft wel gevolgen voor het busvervoer van de lijnen M2, M5, M7, N22 en de R-net lijnen 322 en 323. “We voeren de werkzaamheden uit in de zomervakantie en gaan ’s nachts door met het werk om de overlast voor de reizigers en omgeving te minimaliseren”, meldt de gemeente Almere.

Geen busvervoer

Gedurende de werkzaamheden rijden de bussen niet op delen van de busbanen. De datum van de werkzaamheden verschilt per traject. Zie voor meer informatie: de website van de gemeente. Daar is precies te bekijken waar en wanneer er gewerkt wordt aan de busbanen.

Omleiding

Op sommige plekken zal voor het overige verkeer een omleiding gelden:

  • De Azorenweg en de Hawaiiweg zijn tijdens de werkzaamheden, ter hoogte van de busbaan, afgesloten.
  • De kruising met de Evenaar (ter hoogte van de Scharlakenstraat) is afgesloten van maandag 20 t/m woensdag 22 juli 2020 tussen 20.00 uur en 4.00 uur.
  • De kruising met de Evenaar (ter hoogte van het Insulindepad) is afgesloten van woensdag 22 t/m donderdag 23 juli 2020 tussen 20.00u en 4.00u.
Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.