Bekijk hier de belangrijkste nieuwsberichten uit Almere van de afgelopen week. Je leest onder andere meer over de strijd tegen de nieuwe biomassacentrale, overvallers op beeld door deurbelcamera en Flevolanders die het leven meer zijn gaan waarderen.

Meer waardering

Uit de derde peiling van het RIVM/GGD-onderzoek bleek deze week dat Flevolanders hun leven hoger waarderen dan in het begin van de coronacrisis.

”Flevolanders waarderen leven hoger dan in het begin van de coronacrisis”

Biomassacentrale

De SP in Almere is tevreden over het resultaat rond een motie over biomassa. Dat liet de partij afgelopen week weten aan 1Almere.

SP: ”Succes in de strijd tegen houtige biomassa”

Vattenfall heeft besloten nogmaals om de tafel te gaan met betrokkenen van de bouw van een nieuwe biomassacentrale. Het was donderdag zelfs landelijk nieuws.

Gemeente Almere tegen komst Biomassacentrale in Diemen

Daders op beeld

Dinsdagavond werd er in Opsporing Verzocht op NPO1 aandacht besteedt aan een woningoverval in de Literatuurwijk. De overval vond plaats op 15 februari 2020 rond 20.30 uur. Toen overvielen twee mannen een echtpaar in hun huis aan de Annie M.G. Schmidtweg. De mannen werden vastgelegd op beeld door middel van een deurbelcamera. Dat leverde duidelijke beelden op.

Deurbelcamera legt overvallers vast bij woning echtpaar

Onveilige sportvelden

‘Stichting Kom Van Dat Gras Af’ heeft een handhavingsverzoek ingediend bij tien gemeenten waaronder Almere. De stichting maakt zich zorgen om rubbergranulaat op sportvelden. De rubberkorrels zouden milieuverontreinigend en kankerverwekkend zijn.

SP Almere wil veilige sportvelden zonder rubbergranulaat

Opruimen tuinafval van start

Veel Almeerders reageren blij op het nieuws dat de gemeente Almere blad- en snoeikorven gaat plaatsen in de Almeerse wijken. Dat gebeurt op ongeveer 150 locaties in de stad.

Almeerders blij met ‘officiële startsein’ opruimen tuinafval

Woonwijk of windmolenpark?

Regeringspartijen CDA en D66 willen de woningbouw in Almere Pampus versnellen. Daarbij moet er een IJmeerverbinding komen tussen Almere en Amsterdam. Is dat op korte termijn mogelijk?

Woonwijk of windmolenpark in Pampus?

Nazorgpoli voor coronapatiënten

Het Flevoziekenhuis is sinds begin juni gestart met een nieuwe COVID-nazorgpoli. Dat meldt het ziekenhuis via internet.

Flevoziekenhuis start met COVID-nazorgpoli

Flevo Campus Summer School gaat door

Ondanks het coronavirus gaat de Flevo Campus Summer School dit jaar gewoon door. Dat meldt de Flevo Campus in haar nieuwsbrief.

Flevo Campus Summer School gaat door

Foto

Skyline van Almere. Door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.