Provincie geeft subsidie van bijna 2 ton voor duurzame samenwerking onderwijs en zorg

Deel dit artikel

Met een subsidie van bijna 200.000 euro wil de provincie Flevoland een duurzame samenwerking stimuleren tussen onderwijs en zorginstellingen in Flevoland. “Door de samenwerking worden hybride leeromgevingen gecreëerd waar studenten van het MBO College Almere onderwijs krijgen dat gebaseerd is op de dagelijkse zorgpraktijk”, meldt het MBO College. Volgens het MBO College Almere kunnen zorgopleidingen zo nog beter inspelen op de snel veranderende ontwikkelingen en technologieën.

Investering

De subsidie van de provincie Flevoland is een investering in verduurzaming van het project Fieldlabs ‘Zorg in de wijk’. Met een subsidie van bijna 200.000 euro stimuleert de provincie een duurzame samenwerking tussen onderwijs en zorginstellingen in Flevoland. ”In dit project zie ik een optimale aansluiting tussen de praktijk en de zorgopleidingen”, vertelt gedeputeerde Appelman op de website van het MBO College Almere. “Zorgprofessionals worden beter toegerust om de cliënt met zijn veranderende zorgvraag tegemoet te komen. Zeker in de tijd waarin we nu leven, is dat hard nodig’”.

Project Fieldlabs

Het project ‘Zorg in de wijk’ is oorspronkelijk gestart door het ROC van Amsterdam – Flevoland en richt zich op leren en ontmoeten in de sector Zorg & Welzijn. In samenwerking met zorginstellingen zijn hybride leeromgevingen gecreëerd waar studenten onderwijs krijgen dat gebaseerd is op actuele uitdagingen. De zorgopleidingen vinden zo betere aansluiting bij de zorgpraktijk en de snel veranderende ontwikkelingen en technologieën.

Lees het volledige verhaal over de subsidie en het project op de website van het MBO College Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.