Nog niet alle kinderen van de sluitende jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep in Gelderland zijn overgeplaatst naar een nieuwe locatie. Dat wekt zorgen op bij de ouders. Ook de Almeerse Babette Brouwer maakt zich grote zorgen. Zo is te zien bij de regionale omroep.

Moeizame herplaatsing

Leden van de Tweede Kamer reageerden dinsdag verontwaardigd. Zij eisen zo snel mogelijk duidelijkheid voor de betrokken ouders en kinderen. De verantwoordelijk minister, Hugo de Jonge van Volksgezondheid, zegt dat 10 kinderen nog geen nieuw onderdak hebben gevonden. GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld riep minister Hugo de Jonge op actie te ondernemen. “Minister, sla met de vuist op tafel en kom met een oplossing”.

Lees het volledige artikel bij de regionale omroep.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.