Deurbelcamera legt overvallers vast bij woning echtpaar

Dinsdagavond werd er in Opsporing Verzocht op NPO1 aandacht besteedt aan een woningoverval in de Literatuurwijk. De overval vond plaats op 15 februari 2020 rond 20.30 uur. Toen overvielen twee mannen een echtpaar in hun huis aan de Annie M.G. Schmidtweg. De mannen werden vastgelegd op beeld door middel van een deurbelcamera. Dat leverde duidelijke beelden op.

Logeren

“De bewoonster was volledig in paniek toen één van de daders in gevecht raakte met haar man. Op het moment van de overval had het echtpaar hun kleinkinderen te logeren”, meldt het opsporingsprogramma bij de AVROTROS. “Na een korte worsteling zijn de daders gevlucht zonder iets mee te nemen. Het is niet duidelijk waarom ze juist déze slachtoffers overvielen. Gelukkig sliepen de kleinkinderen al en hebben zij niets van de overval meegekregen”.

Beelden

Dader 1 heeft een donkere huidskleur, is lang en gespierd en had ten tijde van de overval een baard. Hij had een mes bij zich en sprak met een zware stem.
Zijn handlanger heeft ook een donkere huidskleur en is kleiner dan 1.80 meter.

Meer informatie is na te lezen op de website van Opsporing Verzocht.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.