Dat Wist Ik Niet: Het is de week van de teek

Deel dit artikel

Almere is een groene stad. Daarom is de kans op een tekenbeet groter. “Wie in het groen werkt, loopt een verhoogd risico op een tekenbeet. En daarmee een verhoogd risico op de ziekte van Lyme”, aldus Stigas. De organisatie heeft de Week van de Teek georganiseerd.

Opgepast!

Controleren op teken blijft van belang. Dit is de boodschap in de Week van de Teek (22 – 26 juni). “Uit onderzoek van Stigas blijkt dat mensen die in de sectoren hoveniers- en groenvoorziening, bos en de natuur en het mechanisch loonwerk werken al veel weten over de risico’s van teken. Maar er is ook nog veel te winnen”, schrijft Stigas.

Meer informatie heeft Stigas gepubliceerd op een speciale website.

Uitgesteld

De themaweek wordt normaal gesproken in het vroege voorjaar georganiseerd. Door de coronacrisis is de themaweek uitgesteld.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.