Buurthopper nu ook in Danswijk, Parkwijk en Filmwijk

Deel dit artikel

De Buurthopper is nu ook beschikbaar voor inwoners van de Danswijk, Parkwijk en Filmwijk. Vorig jaar werd er al in de Waterwijk gestart met de Buurthopper. De Buurthopper is gesponsord door onder andere gezondheidscentra Filmwijk en Parkwijk, gemeente Almere, het Oranje fonds en St. Bladt Charity.

Buurthopper

De Buurthopper is een elektrische aangedreven golfkar waarmee bewoners die slecht ter been zijn zich kunnen laten vervoeren binnenin hun eigen wijk. Bijvoorbeeld om naar de tandarts, huisarts, winkel, buurtcentrum of even gezellig naar familie of vrienden in de wijk. Op deze manier zijn dan de bewoners niet zo afhankelijk van andere en hun naasten en kunnen zo ook in hun eigen wijk sociale contacten behouden om de eenzaamheid te verminderen. De Buurthopper rijd niet van wijk naar wijk , maar blijft in uw wijk

Kosten

Een ritje kost 2 euro voor volwassenen en voor kinderen van 4 tot 12 jaar kost het 1 euro. Wanneer u binnen een uur terug gaat is de terugreis gratis. Er zijn ook 10 rittenkaarten verkrijgbaar bij de chauffeur of op locatie aan de Slufterplantsoen 10 in de Waterwijk. De 10 rittenkaarten maken het reizen qua prijs voordeliger. Pinnen is mogelijk.

Reserveren

Reserveren kunt u via de website www.buurthopper.nl of telefonisch via 036 20 22 045.
Meer informatie is ook te vinden op: www.facebook.com/buurthopper. De ritten worden gereden tussen 09:00 – 17:00.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Laat een reactie achter