76

Almeerders blij met ‘officiële startsein’ opruimen tuinafval

Veel Almeerders reageren blij op het nieuws dat de gemeente Almere blad- en snoeikorven gaat plaatsen in de Almeerse wijken. Dat gebeurt op ongeveer 150 locaties in de stad.

Drukte

Sinds woensdag plaatst de gemeente de blad- en snoeikorven. Eerst was dat niet mogelijk, omdat er te weinig personeel en middelen waren bij Stadsreiniging. De gemeente zet nu vijf extra wagens in. “De extra inzet is nodig om het acute afvalprobleem in de stad op te lossen. Het is een tijdelijke oplossing”, schrijft de gemeente. “U bent namelijk als inwoner van Almere ook zelf verantwoordelijk om uw afval niet zomaar op straat te zetten of naast een afvalbak achter te laten”. Dat gebeurde de afgelopen tijd wel. Daaraan hadden de mensen van Stadsreiniging hun handen vol.

“Door de maatregelen rondom het coronavirus gingen veel mensen in en rond hun huis en in de tuin aan de slag. Dat leverde veel meer afval op dan normaal”, schrijft de gemeente. “De afdeling Stadsreiniging kreeg mede hierdoor 25% meer huishoudelijk afval aangeboden en ongeveer 20% meer grofvuil. Daarnaast kregen we 2,5 keer zoveel meldingen van afvaldumping”.

Extra inzet

“Blij dat het ons als raad en college gelukt is om 5 extra vuilniswagens te regelen. Trots op onze mensen van Stadsreiniging en Tomingroep. De stad maken we samen”, laat raadslid Hassan Buyatui van NIDA Almere weten via Facebook. “Het officiële startsein opruimen tuinafval en het plaatsen van blad- en snoeikorven in de stad is gegeven. Ruim 150 locaties. Wat een operatie! Trots op onze mensen van de afdeling Stadsreiniging en Tomingroep. Er is een vertraging van drie maanden. We gaan hard aan de slag. De situatie moet tot september genormaliseerd worden”.

Op Facebook reageren ook andere Almeerders verheugd. Veel Almeerders zijn blij dat er eindelijk iets gedaan wordt aan de hoge afvalbergen van tuinafval in de wijken.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant