Weekoverzicht: Van demonstraties tot Zomermaatjes

Deel dit artikel

Bekijk hier de belangrijkste nieuwsberichten uit Almere van de afgelopen week. Je leest onder andere meer over de demonstraties rondom Black Lives Matter, de zwarte pieten discussie en de Zomermaatjes van Humanitas.

Foto van de week

Links: Pieter Cloo, directeur Floriade Almere 2022 B.V. Rechts: Jan Hoek, wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit en Democratische Vernieuwing. Bron: Feenstra Fotografie

Floriade Expo 2022 in Almere gaat door. Dat heeft de gemeenteraad gisteravond besloten. De wereldtuinbouwtentoonstelling vindt plaats van 14 april tot en met 9 oktober 2022.

Floriade Expo 2022 in Almere gaat door

Demonstratie Lumièrepark

De week begon met een demonstratie tegen racisme en discriminatie. Zondagmiddag om 17.00 uur werd er een Black Lives Matter-demonstratie georganiseerd in het Lumièrepark in Almere. De demonstratie was één van de vele protesten tegen discriminatie. De demonstraties worden gehouden naar aanleiding van de dood van George Floyd na politiegeweld in de VS.

Black Lives Matter demonstreert vanmiddag in Lumièrepark

Lees ook eens:

‘College moet afstand nemen van Zwarte Piet’

Lees ook eens:

Geen verbod op demonstraties in woonwijken

Noorse club

Joshua Smits maakt per direct de overstap van Almere City FC naar FK Bodø/Glimt. Dat meldt Almere City FC. “De 27-jarige doelman tekent een contract voor vier seizoenen bij de Noorse Europa League-deelnemer. De Noorse club koopt het nog één jaar lopende contract van de speler af”.

Almeerse Joshua Smits vertrekt naar Noorse club

Psychische hulp

“Mensen zijn door de corona-situatie vaker angstig of verward”, merkt GGD Flevoland. “Met name op mensen die hier eerder geen ervaringen mee hebben gehad, kan dit een grote impact hebben”.

GGD Flevoland komt met Flyer psychische hulp bij corona

Bladkorven

Sinds woensdag is de gemeente begonnen met het opruimen van het groenafval, het plaatsen van de bladkorven en het opruimen van de enorme bergen grofvuil en afvaldumpingen in de stad. Dat meldt de gemeente Almere online.

Gemeente plaatst bladkorven vanaf vandaag

1,5-meter

Tien ondernemers uit Almere mogen op 9 juli in twee minuten tijd hun ‘corona-proof’ ideeën toelichten om de 1,5 metereconomie vorm te geven. De plannen voor het initiatief werden deze week bekend gemaakt.

Almere stimuleert 1,5-meter-economie met ondernemerspitches

Zes miljoen euro

De overheid gaat zes miljoen euro uitrekken voor de bestrijding van het lerarentekort in de stad. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt. “De gezamenlijke schoolbesturen in Almere krijgen de komende vier jaar ruim 6 miljoen euro van minister Slob om het lerarentekort aan te pakken”, meldt de gemeente.

”Zes miljoen euro voor bestrijding lerarentekort Almere”

Geluidscherm

De gemeenteraad van Almere heeft met een meerderheid ingestemd met de motie van D66 en de VVD om serieus te onderzoek te doen naar het plaatsen van een geluidscherm langs de Noorderdreef in Haven.

Geluidscherm langs Noorderdreef stap dichterbij

Humanitas Zomermaatje

Veel Almeerse gezinnen kunnen deze zomer niet op vakantie. Voor gezinnen die het om verschillende redenen toch al moeilijk hebben, kan zo’n zomerperiode best zwaar zijn. Ben of ken jij iemand die wel wat hulp kan gebruiken deze zomervakantie? Humanitas Almere kan in juli en augustus zorgen voor een Zomermaatje.

Humanitas Zomermaatje helpt gezinnen

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.